יום שלישי, 1 באפריל 2014

אורז בסמטי מושלם ואורז לבן - בבישול ובמיקרוגל - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 
  לאורז הבסמטי בשומת מיוחדת, הוא אוורירי ונחשב לבריא ביותר בין כל סוגי האורז הלבן 
 סיפור-כניסת נכדים לכיתה א'
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

לאיתמר ותום, נכדים אהובים ובני דודים שאינם נפרדים, המון ברכות לרגל כניסתכם לכיתה א'.

למענכם אני מכינה תמיד אורז לבן-לבן ומתאפקת מהוספת תיבולים נוספים מחשש שתסרבו לאכול "אורז עם ג'וקים"...



האורז הבסמטי הוא בעל גרעינים ארוכים, ארומטי ועם טעם אגוזי. הוא פחות דביק משאר סוגי האורז ובעקבות הבישול יתקבלו גרעינים מופרדים.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הכנה מוקדמת לאורז בסמטי
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

לקבלת גרעינים רכים מומלץ להשרות את האורז הבסמטי במים קרים לחצי שעה לפחות, לסנן היטב ולייבש משך חצי שעה. הייבוש חשוב, אחרת האורז ישבר
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אורז בסמטי / לבן ארוך - במיקרוגל
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 ל-4 מנות קטנות או ל-2 סועדים רעבים
מצרכים :
          -   1 כוס אורז בסמטי / ארוך אחר
          -   1.75 כוס מי ברז
          -   1 כפית מלח גס
          -   3 כף שמן קנולה

אופן הכנה :
-   לערבב בקערה שמתאימה למיקרוגל ולהגשה
-   לכסות ולבשל במיקרוגל בחום מרבי :
        -   בסמטי משך 15 דקות
        -   כל אורז לבן אחר משך 20 דקות
-   להמתין 10 דקות לפני פתיחת הכיסוי
-   לפורר ולהגיש
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אורז בסמטי / לבן ארוך -  בישול בסיסי על הגז 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 ל-4 מנות קטנות או ל-2 סועדים רעבים
מצרכים :
          -   1 כוס אורז בסמטי / ארוך אחר
          -   3 כף שמן קנולה
          -   1.75 כוס מי ברז
          -   1 כפית מלח גסה

אופן הכנה :
  לטגן אורז בשמן משך כדקה, עד שקיפות
-   להוסיף מים ומלח ולהרתיח, תוך בחישה מדי פעם
-   לכסות, להנמיך את האש
-   לבשל   -   בסמטי משך 15 דקות
               -   לבן ארוך משך 20 דקות

-   להמתין 10 דקות לפני פתיחת הסיר
-   לפורר ולהגיש

 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 הקפאה
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
אני נוהגת להקפיא מנות אישיות של אורז ומחממת במיקרוגל
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצילום מאתר
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה