יום שני, 19 במאי 2014

כרובית אפויה בעיטור פטרוזיליה וטחינה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 

זה אחד מאותם מתכונים של "כמה פשוט ככה טעים" וכמה שמכינים זה אף פעם לא מספיק...
  BAKED  CAULIFLOWER 
 GARNISHED WITH  PARSLEY  AND  TAHINI
סיפור - "בייבי-סיטינג" לארנבת



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ירושלים.  צהרי יום שישי הקדוש ואני מוכנה ומזומנה לשנת הצהריים.
 
 הדלת נפערת.  טל וחגי בני שנתיים ושלש חוזרים מהמעון.  חגי הקטן חובק בזרועותיו ... ארנבת.  חיוך מאושר נסוך על פניו וטל מבשרת בשמחה... "אמא, שאלו מי מתנדב לעשות בייבי-סיטינג לארנבת ואנחנו התנדבנו........" 
 
אוף.... למה הילדים שלי תמיד מתנדבים ? ....במה טעינו בחינוך ?.........זהו.  הלכה לי שנת הצהריים המתוקה.....

 
הכניסו את הארנבת למטבח ושם כלאו את שתינו למשך כמה שעות.....  אני מבשלת והארנבת מבוהלת מאחורי המקרר....
 
השלכתי על הרצפה עלי כרובית, סמוך למקרר.  אף ורדרד ופה רעב הציצו מאחורי המקרר ובהיסוס מה נגסו בעלים.
 
עוד עלה ועוד גזר הפשירו אותה לחלוטין ומאותו רגע התרוצצה לה בעליצות במטבח ללא מורא וקיפצה על רגלי מבקשת עוד ועוד אוכל........ יופי של ביבי-סיטינג ילדים.....


טוב, אז גם אנחנו נהנינו מהכרובית האפויה.  זה אחד מאותם מתכונים של "כמה פשוט ככה טעים" ובני טוען שכמה שמכינים זה אף פעם לא מספיק... 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
כרובית אפויה בעיטור פטרוזיליה וטחינה
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
מצרכים : 
-   1-2 כרובית גדולה מופרדת לפרחים גדולים
-   טפטוף שמן זית
-   פלפל שחור גרוס
-   מלח דק
 
-   מלח גס
-   1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
-   טחינה נוזלית גולמית משומשום מלא (אני מעדיפה לדלל אותה בכמות
    שווה של מים ואפשר גם להוסיף מיץ לימון, שום ופטרוזיליה קצוצה)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
אופן הכנה :
 -      ניקוי הכרובית מחרקים (אפשר יום מראש) - להפריד לפרחים גדולים,
        להשרות לשעתיים במי מלח ו/או 3 כפות חומץ, לשטוף פעמיים ולסנן
        היטב
 -      לחמם תנור ל-200 מעלות
 -      לעסות את פרחי הכרובית בשמן זית, פלפל ומלח
 -      לפזר את הכרובית בשכבה אחידה בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
 -      האפייה :
           -   משך 50 דקות עד לדרגת השחמה ופריכות רצויה
           -   במידת הצורך ניתן לאפות כ-10 דקות נוספות ב-250
               מעלות להשחמה נוספת

           -   אין צורך להפוך
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 הגשה חמה וקרה :
 -   בהגשה חמה - לזרות מלח גס, במידת הצורך ולעטר בפטרוזיליה קצוצה
 -   בהגשה קרה -  להגיש באותו אופן סלט שצונן במקרר ולהוסיף בצד צלוחית
     עם טחינה


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הקפאה :
 -   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  הצילומים מהאתרים
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה