מרק מנחם, דל שומן, מבריא חולים, ובעיקר ממלא את החלל ב"ריח של בית"
סיפור-אין כמו מרק העוף של אמא שלי
.............................................................................................................................................
המרק הזה מבית אמא שלי וסוד טעמו וניחוחו בשפע שיני השום שהוא מכיל. לא בכדי מכנים אותו "הפניצילין" של האידישע-מאמע, לא רק בגלל מרכיביו, אלא, לטעמי, בגלל שיצוקה בו כל-כך הרבה אהבה.
אין שום סיכוי שאוכל לגוון אי-פעם את תפריטי המרק, כי איש אינו מוכן לוותר על מרק העוף והקניידלך בכל ארוחה, בין אם סינית, הודית , איטלקית או כל סגנון אחר….. "כאילו מה הקשר ? ....."
כבר הייתי אמא לחמישה ועדיין התרפקתי בגעגועים על צלחת מרק העוף של אמא שלי, שחיכה לי בנאמנות בכל ביקור בחיפה. כל הניסיונות לחקות במדויק את טעמו הנפלא הותירו אותי בתסכול תמידי.
יום אחד אמרתי בגעגועים.... " יווו... אין כמו מרק העוף של אמא שלי ".... מקצה החדר שמעתי את בכורתי בת העשר, לוחשת כהד אחרי - "נכון.... אין כמו מרק העוף של אמא שלי" .....


מרק מנחם, דל שומן, מבריא חולים, לטענת יודעי דבר ובעיקר ממלא את החלל ב"ריח של בית"

סבתא מרים ואירית ש-א...א...א...א - חונקת אותי......

ורון נכדי בן השנה מוכן לאכול מרק עוף רק עם שקדי מרק....
.............................................................................................................................................
מרק העוף
.............................................................................................................................................
מרק מנחם, דל שומן, מבריא חולים, לטענת יודעי דבר ובעיקר ממלא את החלל ב"ריח של בית"
.............................................................................................................................................
מצרכים :
- 1 ק"ג עצמות גב עוף (אפשר לערבב עם גרונות הודו)
- 1 צרור ירק מעורב - פטרוזיליה, שמיר, סלרי עלים
- 1 פלפל ירוק שלם - (לתוספת טעם)
- 1 בצל קטן שלם - (לתוספת טעם)
- 7 גזרים שלמים (או כמה שרוצים)
- 7 קישואים שלמים (או כמה שרוצים)
- 12 שיני שום גדולות פרוסות גס (זה סוד הטעם הנפלא)
- 2 כף אבקת מרק עוף קנור (ללא צבעי מאכל,
חומרי שימור ומונוסודיום גלוטמט)
חומרי שימור ומונוסודיום גלוטמט)
- מים מלוא הסיר
אופן הכנה :
- הכנות יום מראש - אפשר להכין את הסיר יום מראש, להניח במקרר ולבשל
את המרק למחרת היום
- בישול המרק - להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות, להמשיך לבשל
עוד שעה וחצי לפחות ולהמליח במידת הצורך
- ההגשה - עם קניידלך, שקדי מרק, אטריות דקות , או קרפלך
.............................................................................................................................................
התמונה מאתר
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה