INDONESIAN-MALAYSIAN RENDANG - CURRY BEEF STEW WITH VEGETABLES
& COCONUT MILK
& COCONUT MILK
לא סיפרתי
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ט-ע-ים. נכדי הבכור טוען שזה אחד משלושת המאכלים הכי אהובים עליו.
בני, אביו, מכין את הקדירה עם משחת קארי מתאימה שהביא מחו"ל ואני ניסיתי כאן למצוא חלופה תוצרת בית.
אז ככה..... בני טוען שזה לא ממש רנדנג.... נו טוב... העיקר שזה קצר הצלחה בלתי רגילה בארוחת שישי משפחתית....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
רנדנג אינדונזי-מלזי - קארי בשר וירקות בחלב קוקוס
רנדנג אינדונזי-מלזי - קארי בשר וירקות בחלב קוקוס
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הקדרה המומלצת והטיפול בה :
א. קדרה רחבה, רצוי מברזל יצוק, עם מכסה שמותאם להכנסה לתנור
ב. קדירת חרס עבה וגדולה עם מכסה (קדירת חרס ללא ציפוי, יש להשרות
במים כשעה לפני השימוש)
א. קדרה רחבה, רצוי מברזל יצוק, עם מכסה שמותאם להכנסה לתנור
ב. קדירת חרס עבה וגדולה עם מכסה (קדירת חרס ללא ציפוי, יש להשרות
במים כשעה לפני השימוש)
הכנת תבשילי קדירה יום מראש :
- כדאי להכין את הקדירות לפחות יום מראש. הטעמים מתמזגים, וחימום חוזר אפילו משביח את הטעם, מה גם שזה מקל על ההכנות לארוחה
מצרכים :
למשחת קארי ביתית לרנדנג :
- 3 כף שמן קנולה
- 1 בצל סגול
- 5 שיני שום גדולות
- 6 ס"מ שורש ג'ינג'ר
- גרידת לימון צהובה
- מעט מיץ לימון
- 6 כף רוטב סויה
- תבלינים - 2 כפיות גדושות אבקת קארי
- 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית כמון
- 1 כפית גדושה סוכר חום
- 3 כף שמן קנולה
- 1 בצל סגול
- 5 שיני שום גדולות
- 6 ס"מ שורש ג'ינג'ר
- גרידת לימון צהובה
- מעט מיץ לימון
- 6 כף רוטב סויה
- תבלינים - 2 כפיות גדושות אבקת קארי
- 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית כמון
- 1 כפית גדושה סוכר חום
לתבשיל הקדרה :
- 1 ק' בשר (8), (5) או (4) חתוך לקוביות גדולות של 2.5 ס"מ
- 4 כפות קמח - מסמיך את הרוטב ותורם לצבעו
- 1 ק' בשר (8), (5) או (4) חתוך לקוביות גדולות של 2.5 ס"מ
- 4 כפות קמח - מסמיך את הרוטב ותורם לצבעו
- 2 כף שמן קנולה
- משחת הקארי הביתית לרנדנג
- משחת הקארי הביתית לרנדנג
- 3 כף שמן קנולה
- 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לפיסות ביס גדולות
- 1 פחית חלב קוקוס או חלב קוקוס ביתי
- מים רותחים כמעט עד לכיסוי הבשר (נוזלים רותחים ימנעו
התקשות הבשר)
- 2-3 כפות רוטב סויה
- 2 כפיות סוכר חום
- מלח ורוטב סויה
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה :
- משחת הקארי - לטחון את כל הרכיבים למחית בבלנדר
- בישול הקדירה :
- לסנן את הבשר, לייבש היטב ולקמח
- "לנעול" את הבשר בקדירה עם שמן, להשחים ולהניח בצד
- להוסיף שמן לקדירה ו"לפתוח" את משחת הקארי לרנדנג
- להוסיף גזרים ותפוחי אדמה להקפצה של 3 דקות
- להוסיף חלב קוקוס, מים רותחים, רוטב סויה וסוכר ולהביא לרתיחה
- מכאן ואילך לא לבחוש, רק לנענע מדי פעם בתנועה סיבובית
- לבשל לפחות 3-4 שעות ואפשר אף יותר :
- על אש גז נמוכה על סף רתיחה ללא בעבוע
- או בתנור ב-150-160 מעלות
- סמיכות הרוטב והשחמה :
- אם דליל - להוסיף תערובת של מעט מים + כף גדושה קורנפלור
- בשעה האחרונה ניתן לאפות ללא כיסוי ולהרטיב מדי פעם
- אם דליל - להוסיף תערובת של מעט מים + כף גדושה קורנפלור
- בשעה האחרונה ניתן לאפות ללא כיסוי ולהרטיב מדי פעם
- בסוף הבישול לשפר טעמים
הגשה ועיטור :
- הגשה - על גבי תלולית אורז ובצד סלסת מנגו פיקנטית
- לעיטור - עלי כוסברה קצוצים
- הגשה - על גבי תלולית אורז ובצד סלסת מנגו פיקנטית
- לעיטור - עלי כוסברה קצוצים
הקפאה :
- ניתן להקפיא
- ניתן להקפיא
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצילום מאתר
http://www.atasteofthai.com/thai-recipes/red-curry-beef-stew-recipe/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצילום מאתר
http://www.atasteofthai.com/thai-recipes/red-curry-beef-stew-recipe/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחק