כל כך טעים שגונב את ההצגה מהמנה העיקרית.... ואי אפשר להפסיק לנשנש...
UNPEELED BAKED POTATOES
סיפור-איתן מתלבט
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
שכל כך אהובים עליך....
- הכנה שעה מראש - לחצות את תפוחי האדמה, מבלי לקלוף ולהשרות כשעה במי מלח.
כך מקצרים את משך האפייה וגם הטעם משתבח
................................................................................................................................
- אפשר לאפות כעבור שעה ואפשר לקצר את משך האפייה באחת מהדרכים הבאות :
א. במיקרוגל בכלי מכוסה - דקה לכל תפוח אדמה
ב. להניח בסיר עם מי מלח, להרתיח, לבשל 10 דקות לאחר הרתיחה, לסנן ולקרר
ג. להניח את תפוחי האדמה בקערה גדולה, לכסות במים רותחים, לכסות ולהשהות
ל-10-15 דקות (טרם נוסה)
................................................................................................................................
- לחמם תנור ל-200 מעלות
................................................................................................................................
- לעסות את תפוחי האדמה בחומרי התיבול ולהניח בשכבה אחת בתבנית מרופדת
בנייר אפייה, כשהצד הקמור מופנה כלפי מעלה
................................................................................................................................
איתן, בן שלוש, מתפעל מכונית צעצוע גדולה ומשחק עם סבתא ב"כאילו".
איתן - סבתא, לאן להסיע אותך?
סבתא - לשדה התעופה
איתן - לאן את טסה?
סבתא (ביודעה שאיתן לעולם לא יפסח על מילה לא מוכרת) - אני מתלבטת....
איתן - סבתא, מה זה מתלבטת?
סבתא - מתלבטים כשרוצים שני דברים באותה מידה וחייבים לבחור באחד מהם ולוותר על השני. כמו ביקור אצל הסבים בגולן או הסבים בנגב...
סבתא (ביודעה שאיתן לעולם לא יפסח על מילה לא מוכרת) - אני מתלבטת....
איתן - סבתא, מה זה מתלבטת?
סבתא - מתלבטים כשרוצים שני דברים באותה מידה וחייבים לבחור באחד מהם ולוותר על השני. כמו ביקור אצל הסבים בגולן או הסבים בנגב...
איתן - אה... סבתא, רוצה חלב בבקשה... לא. מיץ מנגו... לא. חלב... לא. מיץ מנגו...
סבתא - אתה מתלבט?
איתן - אחרי פאוזה למחשבה מהירה - לא סבתא. תערבבי לי.....
איתני חמוד, אחסוך לך התלבטויות. קח מיץ מנגו וגם תפוחי אדמה אפויים סבתא - אתה מתלבט?
איתן - אחרי פאוזה למחשבה מהירה - לא סבתא. תערבבי לי.....
שכל כך אהובים עליך....
................................................................................................................................
תפוחי אדמה אפויים בקליפה - 4 מנות
..............................................................................................................................................
לפעמים אני אופה את תפוחי האדמה עם כרובית
גדולה מפורקת לפרחים גדולים שמקבלים תיבול דומה
גדולה מפורקת לפרחים גדולים שמקבלים תיבול דומה
מצרכים :
- 8 תפוחי אדמה בינוניים
................................................................................................................................
- לתיבול - 1 כפית שום כתוש דורות / 4 שיני שום כתושות
- 3-4 כף שמן זית
- 3-4 כף שמן זית
- מעט עלי רוזמרין קצוצים
- 1 כפית אורגנו או תימין יבש
- 1 כף טרגון יבש
- מלח דק
- 1 כפית אורגנו או תימין יבש
- 1 כף טרגון יבש
- מלח דק
...............................................................................................................................
אופן ההכנה :
- הכנה שעה מראש - לחצות את תפוחי האדמה, מבלי לקלוף ולהשרות כשעה במי מלח.
כך מקצרים את משך האפייה וגם הטעם משתבח
................................................................................................................................
- אפשר לאפות כעבור שעה ואפשר לקצר את משך האפייה באחת מהדרכים הבאות :
א. במיקרוגל בכלי מכוסה - דקה לכל תפוח אדמה
ב. להניח בסיר עם מי מלח, להרתיח, לבשל 10 דקות לאחר הרתיחה, לסנן ולקרר
ג. להניח את תפוחי האדמה בקערה גדולה, לכסות במים רותחים, לכסות ולהשהות
ל-10-15 דקות (טרם נוסה)
................................................................................................................................
- לחמם תנור ל-200 מעלות
................................................................................................................................
- לעסות את תפוחי האדמה בחומרי התיבול ולהניח בשכבה אחת בתבנית מרופדת
בנייר אפייה, כשהצד הקמור מופנה כלפי מעלה
................................................................................................................................
- לאפות עד להשחמה וריכוך משך כשעה, ללא נוזלים (או כ-30-40 דקות, אם עברו טיפול
ריכוך מוקדם כמפורט)
................................................................................................................................
ריכוך מוקדם כמפורט)
................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים
................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה