יום חמישי, 15 במאי 2014

חצאי תפוחי אדמה אפויים בקליפה בניחוח שום ועשבי תיבול - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 


כל כך טעים שגונב את ההצגה מהמנה העיקרית.... ואי אפשר להפסיק לנשנש...

UNPEELED  BAKED  POTATOES

סיפור-איתן מתלבט

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



איתן, בן שלוש, מתפעל מכונית צעצוע גדולה ומשחק עם סבתא ב"כאילו".
איתן - סבתא, לאן להסיע אותך?
סבתא - לשדה התעופה
איתן - לאן את טסה?
סבתא (ביודעה שאיתן לעולם לא יפסח על מילה לא מוכרת) - אני מתלבטת....
איתן - סבתא, מה זה מתלבטת?
סבתא - מתלבטים כשרוצים שני דברים באותה מידה וחייבים לבחור באחד מהם ולוותר על השני.  כמו ביקור אצל הסבים בגולן או הסבים בנגב...


איתן - אה...  סבתא, רוצה חלב בבקשה... לא. מיץ מנגו... לא. חלב... לא. מיץ מנגו...
סבתא - אתה מתלבט?
איתן - אחרי פאוזה למחשבה מהירה - לא סבתא.  תערבבי לי.....
איתני חמוד, אחסוך לך התלבטויות.  קח מיץ מנגו וגם תפוחי אדמה אפויים 
שכל כך אהובים עליך....

................................................................................................................................
תפוחי אדמה אפויים בקליפה - 4 מנות
..............................................................................................................................................
  לפעמים אני אופה את תפוחי האדמה עם כרובית
        גדולה מפורקת לפרחים גדולים שמקבלים תיבול דומה
 

מצרכים :

 
-   8 תפוחי אדמה בינוניים
................................................................................................................................
 -   לתיבול   -    1 כפית שום כתוש דורות / 4 שיני שום כתושות
                  -    3-4 כף שמן זית 
                  -    מעט עלי רוזמרין קצוצים
                  -    1 כפית אורגנו או תימין יבש
                  -    1 כף טרגון יבש
                  -    מלח דק
 ...............................................................................................................................
 
אופן ההכנה :

   -   הכנה שעה מראש - לחצות את תפוחי האדמה, מבלי לקלוף ולהשרות כשעה במי מלח. 
       כך מקצרים את משך האפייה וגם הטעם משתבח
................................................................................................................................
   -   אפשר לאפות כעבור שעה ואפשר לקצר את משך האפייה באחת מהדרכים הבאות :
        א.   במיקרוגל בכלי מכוסה   -   דקה לכל תפוח אדמה
        ב.   להניח בסיר עם מי מלח, להרתיח, לבשל 10 דקות לאחר הרתיחה, לסנן ולקרר
        ג.   להניח את תפוחי האדמה בקערה גדולה, לכסות במים רותחים, לכסות ולהשהות
             ל-10-15 דקות (טרם נוסה)
................................................................................................................................
   -   לחמם תנור ל-200 מעלות
................................................................................................................................
   -   לעסות את תפוחי האדמה בחומרי התיבול ולהניח בשכבה אחת בתבנית מרופדת
       בנייר אפייה, כשהצד הקמור מופנה כלפי מעלה
................................................................................................................................
   -   לאפות עד להשחמה וריכוך משך כשעה, ללא נוזלים (או כ-30-40 דקות, אם עברו טיפול
       ריכוך מוקדם כמפורט)
................................................................................................................................
  הצילומים מהאתרים
 ................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה