יום חמישי, 22 במאי 2014

פלטת השבת של סבא צבי - דג מלוח מטיאס בעיטור ירקות - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 
פלטה אובאלית ע-נ-ק-י-ת  עם מעגלי ירקות פרוסים דק כנייר וחופפים זה את זה כקלפים. במרכז, שפע של פיסות מטיאס ורודות ומעל לכל טבעות בצל דקיקות...ט-ע-י-ם-ם-ם-ם-ם... 
 GRANDPA  ZVI'S  HERRING  WITH  SLICED  VEGETABLRS
סיפור-ארוחת השבת של אבא

.............................................................................................................................................


בני, בבגרותו, קפץ באחת משיחותינו עם הבזק זיכרון ילדות ושאל אותי אם סבא צבי נהג להכין בשבתות פלטה עם ירקות פרוסים דק כנייר.

כן, ואם יש משהו שהיווה נדבך לזיקה שלי ליופי ואסתטיקה, היתה זו הפלטה
שהכין אבי בשבתות.

להעיר אותי בבקרים היה בבחינת משימה בלתי אפשרית, אבל ניחוחות השבת של המטיאס, הירקות, הלימון והבצלים חלחלו מבעד לשרעפי השינה והובילו אותי למטבח כסהרורית.

שם המתינה לי פלטה אובאלית לבנה  ע-נ-ק-י-ת  עם מעגלי ירקות פרוסים דק כנייר וחופפים זה את זה כקלפים. במרכז, שפע של פיסות מטיאס ורודות ומעל לכל נפרשו טבעות בצל דקיקות ושפע של מיץ לימון ושמן. חלה פרוסה גס השלימה את התמונה.

זוכרת את אבי יושב לידי, רכון אלי ומתבונן בחיוך של נחת, נהנה מכל ביס, מכל מצמוץ שפתיים שלי.

אני בעצמי כבר סבתא ועדיין מתגעגעת אליך כל-כך אבא.....
 
 
סבא צבי בילדותי
 


.............................................................................................................................................

פלטה  לארוחת בוקר חגיגית או למזנון

.............................................................................................................................................
 
מצרכים :
-   ירקות פרוסים דק כנייר       -   עגבניות
                                          -   מלפפונים בקליפה
                                          -   פלפלים אדומים
                                          -   בצל קטן
                                          -   מיץ לימון בנדיבות
                                          -   מעט טפטוף של שמן קנולה
-   שפע של דג מלוח מטיאס פרוס
 

.............................................................................................................................................
 
אופן ההכנה :
במגש חרסינה אובאלי גדול, לפרוס את הדג לאורך המרכז. לסדר סביב מעגלי ירקות מקבילים, פרוסים דק-דק וחופפים כקלפים. לפזר למעלה טבעות בצל דקיקות ולטפטף על הכל מיץ לימון ומעט שמן   
.............................................................................................................................................
  הצילומים מהאתרים
http://www.mevashlim.com/Article/15400001.asp
.............................................................................................................................................
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה