יום שלישי, 1 באפריל 2014

קניידלך של פסח למרק עוף - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

                                                     


 סיפור-עומרי ואיתן הזללן
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
אביב הגיע פסח בא ותום בן החמש חזר מהגן והודיע בגאווה - היום הכנתי כוס ל״אליהו ענבים״...

יחד עם זאת היה לו קשה להבין את הקטע עם המן.  כלומר, הוא הבין שהמן היה רשע, אבל למה בני ישראל היו צריכים לאכול את המן במדבר?!...

מי אמר שהחינוך הקיבוצי חילוני לגמרי ?...



ובעניין הקניידלך, הם ממורשת יהודי מזרח אירופה - רכים,

   ט-ע-י-מ-י-ם   וממלאים את הבית בחמימות וניחוחות

של שבת וחג.

 

קניידלך צריכים להיות אווריריים, תפוחים ונימוחים.  פשוט הא?   אמממממ….לא כל כך.

 

עומרי הרעבתן בן הארבע, בנה של חברתי הטריפוליטאית, הלך בעקבות הריח, הקיש על דלתי וביקש צלחת מרק עם קניידלך.  כשסיים  היתה הבעת מה של אי שביעות רצון נסוכה על פניו.  מה קרה עומרי? 
 " אמממ ….זה לא כמו הקניידלך של אמא שלי. קניידלך צריכים להיות קשים כאלה …..."
 
 טוב, אולי בטריפולי עשו קניידלך קשים…….
 
בני אמר לי פעם שאקח בחשבון שלאיתן, נכדי בן השנתיים יש "פסיק" מקום בבטן לאוכל.  אז איזה גודל "פסיק" זה כשהקטנצ'יק  "שאב", בנשימה אחת, שתי קערות מרק עוף עם ירקות וארבעה קניידלך ענקיים והשאיר את תמרי, מלכת הקניידלך המשפחתית, ללא אספקה?….
 
 
 
 
 
 

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     קניידלך - 20 יחידות   
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
מצרכים :

לקניידלך ;  
      -   תערובת נוזלית   -   3 ביצים בגודל לארג'
                                 -   3 כפות מים חמים
                                 -   3 כפות שמן קנולה
                                 -   1 כפית מלח
     -   תערובת יבשה    -   1 כוס קמח מצה
                                 -   1.5 כפית מלאה אפיון
מרק לבישול הקניידלך :
     -    שפע של מים
     -    1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום-גלוטמט וצבעי מאכל
     -    1 כפית מחוקה שום כתוש
     -    1 כף שמן קנולה
     -    מלח במידת הצורך
 
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
אופן הכנה :

-   הכנה מראש : 
        -   לערבב היטב את כל רכיבי הקניידלך ולהניח לשעה במקרר בכלי
            מכוסה 
-   הבישול :
       -   להרתיח את המרק לבישול הקניידלך
       -   בידיים רטובות, לגלגל היטב  20 כדורים קטנים (בבישול יתפחו פי
            שניים לערך)
       -   להנמיך את אש המרק (למניעת התפרקות הקניידלך)
       -   להכניס את הקניידלך אחד-אחד לסיר  המרק 
       -   לבשל על אש נמוכה חצי שעה לפחות      
-   ההגשה :
       -   עם מרק עוף                                      
 
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה