עוף שזוף, עסיסי נפלא שנשען על מתכון ישן-נושן של רות סירקיס
סיפור-ארוחת הפתעה ליום הנישואין
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אחד המאכלים הוותיקים והאהובים ביותר בביתי. מתכון פשוט-פשוט, בהשראת רות סירקיס ובשינויים קלים שלי. העוף שזוף-אדמדם, עסיסי וטעים להפליא.
זה העוף שכיכב בארוחת ההפתעה שילדי הגדולים, בני התשע ועשר, הכינו לאחד מימי הנישואין של ההורים.
הכל היה שם - גורם ההפתעה, שדרש כושר ארגון וידע בבישול, שיתוף פעולה חשאי עם חברים שגרו בשכנות והתמודדות עם לוח זמנים צפוף שנגד את השלווה התמידית ששרתה על בתי ……..
העיצוב היה מדהים - שולחן עגול נמוך אינטימי לשניים, שרפרפים, מפה, נרות, קטורת, קערית מים עם פרחי ורדים לנטילת ידיים וכלי חרסינה סיניים, שנוכחותם דרשה מבני
בן התשע לטפס למרומי השיש והארון העליון, כשאחותו הגדולה
קולטת אותם בחיל ורעדה פן ישברו….
ריגש אותי איך שני הקטנטנים היו מוקפדים לפרטי פרטים, מקולחים, לבושי מחלצות עם מגבות מלצרים על אמות הידיים ו"שביל באמצע, שביל בצד"…...
ריגש אותי איך שני הקטנטנים היו מוקפדים לפרטי פרטים, מקולחים, לבושי מחלצות עם מגבות מלצרים על אמות הידיים ו"שביל באמצע, שביל בצד"…...
והטעמים והניחוחות …… רק לבכות מהתרגשות.
................................................................................................................................
עוף בדבש
..............................................................................................................................................
מצרכים :
- 4 כרעי עוף
- לבחירה - קוביות תפוחי אדמה בגודל ביס
- 4 כרעי עוף
- לבחירה - קוביות תפוחי אדמה בגודל ביס
................................................................................................................................
- לרוטב השרייה - לערבב - ¼ כוס יין אדום יבש
- ¼ כוס רוטב סויה
- ¼ כוס דבש
- ¼ כוס מים
- 1 כף שום כתוש קפוא של דורות
- 2 קוביות קפואות ג'ינג'ר של דורות / 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
- ¼ כוס רוטב סויה
- ¼ כוס דבש
- ¼ כוס מים
- 1 כף שום כתוש קפוא של דורות
- 2 קוביות קפואות ג'ינג'ר של דורות / 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
- פלפל שחור גרוס
- אין צורך במלח
................................................................................................................................
אופן ההכנה :
- להשרות את העוף, ברוטב השרייה, למשך לילה במקרר
- לחמם את התנור ל-200 מעלות
- לחמם את התנור ל-200 מעלות
- לאפות את העוף ותפוחי האדמה בתבנית פתוחה משך כשעה ולהפוך פעמיים
במהלך האפייה
- הסמכת הרוטב בתום האפייה :
- להניח את העוף ותפוחי האדמה בכלי הגשה, מכוסה ברדיד אלומיניום,
לשמירת החום
- להעביר את הרוטב לקלחת ולהסיר שומן עודף
- להניח על כירת הגז ולהביא לרתיחה
- להסמיך עם תערובת בלולה של כף גדושה קורנפלור וכוס מים
- לתקן טעמים ולצקת על העוף. אפשר להגיש חלק מהרוטב בכלי נפרד
................................................................................................................................
ההגשה :
- להגיש לצד אורז, או אטריות, סלסה פיקנטית של מנגו צ'ילי וכוסברה ו/או
................................................................................................................................
הצילום מאתר
................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה