יום רביעי, 2 באפריל 2014

טחינה והכל אודות ערכיה התזונתיים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 
טעימה כל-כך עד שכמעט שוכחים עד כמה היא בריאה כשמדובר
בתכולת הברזל והסידן, בבריאות העצם  ובמניעת סרטן ולחץ דם גבוה
סיפור-אגדות בסוף האוטובוס, אבו גוש והדה-שבו 

.............................................................................................................................................
 
אוטובוס עושה דרך ארוכה מתפתלת מירושלים לחיפה.  זוג סטודנטים צעיר עולה צפונה לביקור הורים ומתנפל על הספסל האחורי, הרחק מאזניים ועיניים זרות.  שם, בין צחקוק לצחקוק מועבר הזמן במשחק האגדות - "הוא" מתחיל בסיפור אגדה, ספק  מוכר, ספק מקורי, מפסיק ברגע מותח ו"היא" ממשיכה במשחק, מנסה לעשות סדר בקוקטייל האגדות שהשאיר לה…... ככה זה כשמרשים ל"ילדים" בני עשרים ואחת להתחתן....

לימים קנינו מכונית - דה-שוו שבגלגולה הקודם היתה כנראה צב.  צבענו אותה בצבע צהוב חלמון זוהר, שהפך לסמל המסחרי שלנו בירושלים ומדי פעם, בחוצפה רבה, קרטענו איתה צפונה לחיפה.

הירידה מירושלים באותם ימים היתה מפותלת וארוכה, בתוך נוף הרים מיוער יפהפה.  הכביש חלף בתוך אבו-גוש ושם, כריטואל קבוע, עצרנו במסעדת הדרכים היחידה שהכרנו והתענגנו על מרק הכבש הוורדרד והמבחר העשיר של המזטים הערביים  והפיתות הלוהטות. 


 

.............................................................................................................................................

טחינה ירוקה של חוסאם עבאס במרקם סמיך של חומוס

.............................................................................................................................................
 
בוחשים בקערה מים ומלח עד שהמלח נמס במים :
               -     1/2 כוס מים קרים מאד (או כפול לטחינה דלילה)
               -     1/2 כפית מלח דק
 
מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד שהתערובת לבנה :
               -     1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
 
מוסיפים מיץ לימון ושום ומערבבים :
               -     2 כפות מיץ לימון טרי
               -     1 שן שום

 
 לקבלת טחינה ירוקה מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים :
                      -     1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק 
                        (טחינת יתר בבלנדר עלולה לגרום למרירות)
 
הגשה :
              -    בציפוי שמן זית

              -    בעיטור פטרוזילה קצוצה

לקבלת טחינה דלילה :
              -   יש לפחות להכפיל את כמות המים


.............................................................................................................................................

טיפים בריאותיים מהרשת

.............................................................................................................................................
 
טחינה מלאה (מומלצות כולבוטק - אל-ארז, אחווה, המותג) :       
-     מכילה מינרלים - ברזל וסידן (מומלצת לצמחונים)
-     עוזרת לבריאות העצם
-     עוזרת במניעת סרטן
-     מפחיתה את הסיכון להשמנה
-     עוזרת בהקטנת לחץ הדם
 
זרעי שומשום מלאים :
-    מכילים - חלבון צמחי, מינרלים (מגנזיום וסידן-פי 3 מבחלב מלא), שומנים

     טובים לא רוויים ונוגדי חימצון (סזמין)
-    לכולסטרול, לבריאות הלב
-    לסכרת-סוכרת

.............................................................................................................................................
הצילומים  מהאתרים
.............................................................................................................................................
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה