JEWISH GEFILTE FISH - ASHKENAZI STUFFED CARP
זוג סטודנטים צעיר מגיע לחיפה לביקור הורים. בכל ביקור אצל חמותי,
סבתא צפורה, ראיתי את אישי נמשך כבכבלי קסם למקרר וטועם בהנאה, עוד ועוד, מהדג הממולא של אמו.
כלה חכמה יודעת שחשוב שתכבד ותשאיר טריטוריה שהיא כולה של חמותה .
במהלך השנים בשלתי אין-סוף מטעמים, אבל מעולם לא דג ממולא. דאגתי שמנה זו תהיה תמיד תרומתה של סבתא צפורה לשולחננו בכל ביקוריה אצלנו.
סבתא ציפורה הלכה לעולמה לפני שנים ומאז אני עושה מעשה כפירה... מצאתי שהדג הקנוי של "קלאסי-דג" שומר על טעמי הבית ורק צריך להוסיף לו גזר מאודה....
שמרתי כאן את המתכון שנמסר לי מפי סבתא צפורה. כיוון שהוא ניתן ללא כמויות נעזרתי במתכון מספרו של שמוליק כהן, אבל כאמור, טרם ניסיתי אותו.....
הדג הממולא של טל בתי בכלי המקורי של סבתא צפורה
............................................................................................................................................
- לקצוץ במעבד מזון :
- 500 גרם קרפיון טחון מופשר וסחוט מעודפי נוזלים
- 2 בצלים בינוניים
- להוסיף לעיסה :
- 1-2 ביצים (יש ששמים אחת טריה ואחת קשה)
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
- 1/2 כפית מלח
- 2-3.5 כפות סוכר - לפי הטעם
- 1/4 כוס פירורי לחם, או קמח מצה - בכמות שתיצור תערובת שניתנת לעיבוד
- להשהות לרבע שעה
............................................................................................................................................
ציר הירקות :
- להרתיח - 3 כוסות מים
- 1 בצל גדול פרוס
- 1-2 גזרים שלמים
- 1/2 כפית פלפל לבן/שחור
- 2 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- מים כדי כיסוי הדגים
.............................................................................................................................................
אופן ההכנה :
- להנמיך את האש, להניח את כדורי הדג בנוזל הרותח ולבשל כשעה, או שעתיים אם יש
בתבשיל גם פרוסות דג
- להניח בתבנית, לפרוס את הגזרים לקישוט ולצקת את הרוטב על הדגים, או לשמרו בכלי
נפרד
- ניתן לבשל "נקניק" ארוך של דג ולפרוס אותו לאחר קירור
- ניתן להקפיא, אך לאחר ההפשרה יש לבשל שנית
.............................................................................................................................................
הגשה :
- עם חזרת
סיפור-גפילטע-פיש של סבתא ציפורה
.............................................................................................................................................
זוג סטודנטים צעיר מגיע לחיפה לביקור הורים. בכל ביקור אצל חמותי,
סבתא צפורה, ראיתי את אישי נמשך כבכבלי קסם למקרר וטועם בהנאה, עוד ועוד, מהדג הממולא של אמו.
כלה חכמה יודעת שחשוב שתכבד ותשאיר טריטוריה שהיא כולה של חמותה .
במהלך השנים בשלתי אין-סוף מטעמים, אבל מעולם לא דג ממולא. דאגתי שמנה זו תהיה תמיד תרומתה של סבתא צפורה לשולחננו בכל ביקוריה אצלנו.
סבתא ציפורה הלכה לעולמה לפני שנים ומאז אני עושה מעשה כפירה... מצאתי שהדג הקנוי של "קלאסי-דג" שומר על טעמי הבית ורק צריך להוסיף לו גזר מאודה....
שמרתי כאן את המתכון שנמסר לי מפי סבתא צפורה. כיוון שהוא ניתן ללא כמויות נעזרתי במתכון מספרו של שמוליק כהן, אבל כאמור, טרם ניסיתי אותו.....
הדג הממולא של טל בתי בכלי המקורי של סבתא צפורה
............................................................................................................................................
גפילטע פיש אשכנזי של סבתא צפורה - 4-5 מנות
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
התערובת לכדורי הדג :
- לקצוץ במעבד מזון :
- 500 גרם קרפיון טחון מופשר וסחוט מעודפי נוזלים
- 2 בצלים בינוניים
- להוסיף לעיסה :
- 1-2 ביצים (יש ששמים אחת טריה ואחת קשה)
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
- 1/2 כפית מלח
- 2-3.5 כפות סוכר - לפי הטעם
- 1/4 כוס פירורי לחם, או קמח מצה - בכמות שתיצור תערובת שניתנת לעיבוד
- להשהות לרבע שעה
............................................................................................................................................
ציר הירקות :
- להרתיח - 3 כוסות מים
- 1 בצל גדול פרוס
- 1-2 גזרים שלמים
- 1/2 כפית פלפל לבן/שחור
- 2 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- מים כדי כיסוי הדגים
.............................................................................................................................................
אופן ההכנה :
- להנמיך את האש, להניח את כדורי הדג בנוזל הרותח ולבשל כשעה, או שעתיים אם יש
בתבשיל גם פרוסות דג
- להניח בתבנית, לפרוס את הגזרים לקישוט ולצקת את הרוטב על הדגים, או לשמרו בכלי
נפרד
- ניתן לבשל "נקניק" ארוך של דג ולפרוס אותו לאחר קירור
- ניתן להקפיא, אך לאחר ההפשרה יש לבשל שנית
.............................................................................................................................................
הגשה :
- עם חזרת
.............................................................................................................................................
הצילום מהאתר
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה