יום שני, 26 במאי 2014

אורז בסמטי מלא - ערכים תזונתיים והכנה בסיסית - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



מתכון בסיסי וקל לאורז הכי בריא
WHOLE  BASMATI  RICE - NUTRITIONAL  VALUES  AND BASIC  PREPARATION
סיפור-ערכים תזונתיים

.............................................................................................................................................

האורז המלא תמיד בריא יותר מהלבן ויותר מכל סוגי האורז הבסמטי המלא הוא הבריא והטעים מכולם.  בנוסף לכך לבסמטי הלבן בסומת מיוחדת והבסמטי המלא אינו זקוק לשרייה על מנת להעלים טעמי לוואי של קש, שמאפיינים את שאר סוגי האורז המלא.
 
האורז דל נתרן ונטול גלוטן.  הוא מקור טוב למינרלים, דוגמת ברזל ואבץ, ולוויטמינים מקבוצה B, לרבות חומצה פולית החשובה במיוחד לנשים בשנות הפוריות.
 
.............................................................................................................................................
אורז בסמטי מלא - הכנה בסיסית
.............................................................................................................................................
המתכון מפיק 10 כוסות אורז מבושל
 
מצרכים ואופן הכנה :
 
-   לטגן כדקה, עד שקיפות :
          -   2 כוס אורז
          -   3 כף שמן קנולה
-   להוסיף מים ומלח ולהרתיח, תוך בחישה מדי פעם :
          -   5 כוסות מי ברז
          -   2 כפיות מלח גס
-   לכסות, להנמיך את האש
-   לבשל משך שעה
-   להמתין 10 דקות לפני פתיחת הסיר
-   לפורר ולהגיש

הצעה לשיפור הטעם :
-   להזהיב בצל בשמן לפני הוספת האורז
-   להוסיף תיבול למי הבישול כפית מחוקה מכל תבלין - קינמוןכמון וכורכום


הקפאה :
-   אני נוהגת להקפיא מנות אישיות של אורז ומחממת במיקרוגל
 
 .............................................................................................................................................
התמונה מאתר
http://www.bbc.co.uk/food/brown_rice 
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה