אי אפשר לדבר על אוכל ישראלי מבלי להגיד באותה נשימה "קוסקוס"...
COUSCOUS - FAST PREPARATION WITHOUT COOKING AND ALL ABOUT THE WHOLE GRAIN COUSCOUS
COUSCOUS - FAST PREPARATION WITHOUT COOKING AND ALL ABOUT THE WHOLE GRAIN COUSCOUS
סיפור-הקוסקוס הראשון, קערת הקוסקוס של עלי והבלטה שלי
.............................................................................................................................................
לפני שנים צפיתי בהכנה המורכבת והמיומנת של קוסקוס, על ידי שכנה מרוקאית, והתעקשתי גם אני להכין קוסקוס ביתי מסורתי. רצתי לשוק לקנות "קוסקוסייר" (סיר קוסקוס מסורתי עם מסננת), קערת אלומיניום ענקית לבחישה ומסננת אדירים…....
מהר מאד הסתבר לי שהעסק לא פשוט וכל כך התביישתי כשבפעם הראשונה יצא לי קוסקוס פולני בצורת בצק סולת עם המון פירורים מפוזרים בכל המטבח………..
העקשנות הולידה ניסיונות מוצלחים יותר בהמשך, אבל כיום אני מעדיפה להתפנק עם הפתרון המהיר שמובא כאן.
לפני שנים צפיתי בהכנה המורכבת והמיומנת של קוסקוס, על ידי שכנה מרוקאית, והתעקשתי גם אני להכין קוסקוס ביתי מסורתי. רצתי לשוק לקנות "קוסקוסייר" (סיר קוסקוס מסורתי עם מסננת), קערת אלומיניום ענקית לבחישה ומסננת אדירים…....
העקשנות הולידה ניסיונות מוצלחים יותר בהמשך, אבל כיום אני מעדיפה להתפנק עם הפתרון המהיר שמובא כאן.
.............................................................................................................................................
קוסקוס מלא/רגיל בהכנה מהירה
ללא בישול - 5 כוסות מבושלות
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
לערבב חומרים יבשים בקערה גדולה (מאפשר פירור טוב) :
- 1 שקית (350 גרם = 2.5 כוסות) קוסקוס בינוני מלא/רגיל
- 1 כפית גדושה כורכום
- 2 כפיות מחוקות מלח דק
- 1 שקית (350 גרם = 2.5 כוסות) קוסקוס בינוני מלא/רגיל
- 1 כפית גדושה כורכום
- 2 כפיות מחוקות מלח דק
להוסיף נוזלים ולערבב היטב :
- 3 כפות שמן זית
- 2.5 כוסות מים רותחים
- 2.5 כוסות מים רותחים
לכסות ולהמתין 5-7 דקות לספיגת הנוזלים
לפורר היטב במזלג, לכסות ולהמתין כמה דקות
לפורר שוב במזלג ולהגיש
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
טיפ - למה קוסקוס מלא
.............................................................................................................................................
הקוסקוס נעשה מסולת שמופקת מטחינה גסה של גרעיני חיטה מובחרת. מקור הסולת בליבת גרעין החיטה, שהינו החלק בעל החלבון האיכותי של גרעין החיטה. הקוסקוס המלא בריא במיוחד והוא מופק מסולת מחיטה מלאה.
הקוסקוס מכיל סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע לאורך זמן ומעודדים את פעילות המעיים - עוזרים בתהליך העיכול, מאטים את ספיגת הסוכר בדם ומסייעים באיזון רמת הכולסטרול בדם.
בנוסף, מכיל הקוסקוס ויטמינים מקבוצת B ושפע של מינרלים – כמו זרחן, מגנזיום, ברזל ואבץ.
סוגי הקוסקוס :
- קוסקוס דק - אוורירי ומעודן במיוחד
- קוסקוס רגיל (בינוני) - אוורירי, ומתאים לכל סוגי המנות
- קוסקוס עבה - קוסקוס אוורירי, בעל נוכחות, ומתאים במיוחד למנות
חורפיות ולארוחות חגיגיות
- קוסקוס דק - אוורירי ומעודן במיוחד
- קוסקוס רגיל (בינוני) - אוורירי, ומתאים לכל סוגי המנות
- קוסקוס עבה - קוסקוס אוורירי, בעל נוכחות, ומתאים במיוחד למנות
חורפיות ולארוחות חגיגיות
.............................................................................................................................................
סרט הדרכה להכנה מסורתית של קוסקוס מופיע באתר
.............................................................................................................................................
התמונות מהאתרים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה